a 0 projecten

 

Muziektheater

 

Oom Ludwig

We bevinden ons in een expositie over Ludwig van Beethoven. De jonge gids, Jan Pieter, vertelt het publiek het waargebeurde verhaal van de neef van oom Ludwig: Karl.

Karl heeft een moeilijke jeugd: Zijn moeder zit een jaar in de gevangenis, zijn vader is ziek en overlijdt. Tot overmaat van ramp wordt de dove broer van zijn vader, oom Ludwig, zijn voogd. Er volgt een strijd tussen volwassenen waarvan het kind de dupe is: kostscholen, vluchten, eenzaamheid en het niet kunnen voldoen aan de torenhoge verwachtingen van zijn beroemde oom. Karl ziet zijn situatie als uitzichtloos en besluit zelfmoord te plegen.

In de voorstelling gaat de gids Jan Pieter in op de vraag hoe het zover heeft kunnen komen. Hij raakt steeds meer betrokken bij het verhaal van Karl, leest voor uit brieven en andere documenten en ziet parallellen met zijn eigen leven. Verleden en heden vloeien in elkaar over.

Oom Ludwig” is een eigentijdse voorstelling die luchtigheid, humor en dramatiek combineert, gebaseerd op waargebeurde feiten. Geschikt voor jongeren en volwassenen vanaf 14 jaar.

Voor een korte impressie:

 https://youtu.be/UvNGFhxJHjw

 

Spelers:

Jurriaan de Vos (1992): acteur, teksten, regie

Jurriaan studeerde aan de theateropleiding Selma Susanna (THOPS) en aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, afdeling mime.

Hij participeerde in de prijswinnende voorstelling “For the time being” van Boukje Schweigman ( VSCD mimeprijs 2018). Met zijn afstudeervoorstelling “Paradijsvertraging” won hij met zijn jaargenoten de André Veltkamp beurs 2018. Ook met de voorstelling “Vormen van opdringerigheid” kregen zij goede recensies. Hij speelt als acteur/percussionist bij de theatergroep Close-Act ( www.closeact.nl). Daarnaast speelde hij met eigen voorstellingen en installaties op diverse theaterfestivals, waaronder “de Parade”.

Hannah de Vos-Beckers (1963): fagot, teksten, regie, educatie

Hannah heeft haar contractstudie fagot met deze voorstelling zeer succesvol afgerond aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Mette Laugs. In het verleden studeerde ze bij Johan Steinmann aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Zij is onderwijsvernieuwer en werkt in het niet-bekostigd basis- en voortgezet- onderwijs. Als initiatiefneemster van dit Beethoven-project wil ze, via kunst, jongeren en volwassenen bereiken en actuele thema’s bespreekbaar maken.

Aldo de Vos (1996): gitaar, slagwerk, compositie

Aldo was 3 jaar contractstudent aan het ARTEZ conservatorium; klassiek gitaar bij Ulrich Steier.

Momenteel studeert hij musician 3.0 aan het conservatorium van Utrecht; een opleiding voor compositie, improvisatie en performance. Tevens is hij student filosofie aan de universiteit van Utrecht.

Huub Beckers (1961): altviool, arrangementen

Huub is al meer dan 30 jaar de 3e solo-altviolist in het Radio Filharmonisch Orkest. Naast zijn werk in het RFO verdiept hij zich graag in de muziekgeschiedenis, waarbij hij regelmatig concertinleidingen en lezingen verzorgt. Ook coacht hij met veel plezier de altvioolsecties van diverse jeugd- en amateurorkesten.

 

Voor meer informatie: https://artimedes.wordpress.com/contact/

 

Prentenboek

 

 

Bas en de bosfagot

Bas heeft een boomhut in het bos waar hij urenlang muziek kan maken. De dieren vinden het prachtig en doen op hun eigen manier mee. Ze spelen elke dag samen. Totdat Bas zijn vriendje Otto meeneemt naar de hut: de jongens spelen hele andere spelletjes en de dieren vinden dat helemaal niet leuk. Bas mist de dieren ook, maar hij weet niet hoe hij dát moet oplossen. Gelukkig weten de dieren wel raad en bouwen met elkaar een eigen instrument voor Otto.

Nu kan iedereen meedoen en klinkt er nóg mooiere muziek in het bos.

Een prentenboek over vriendschap en muziekmaken voor kinderen van 4-8 jaar

Illustraties: Anja Brons

Tekst: Hannah de Vos-Beckers

prijs: €19,95

Binnenkort ook verkrijgbaar in het Engels, Duits en Spaans

Dit boek is te bestellen via https://artimedes.wordpress.com/contact/

Muzikaal verhaal

 

Bij het boek “Bas en de Bosfagot” is een muzikale vertelvoorstelling gemaakt voor kinderen van 3-8 jaar.

Anja Brons: fagot en beamerpresentatie

Hannah de Vos-Beckers; harp, fagot en tekst

Deze voorstelling is te boeken via: https://artimedes.wordpress.com/contact/

foto’s Jelle Zijlstra

 


 
%d bloggers liken dit: