f 1. fagotles

schermafdruk-van-2016-10-20-100718

Mijn passie voor de muziek combineer ik (Hannah) graag met mijn didactische vaardigheden. Ik ben per September 2016 als zelfstandig fagotdocent verbonden aan Gigant, muziekschool in Apeldoorn. Daarnaast geef ik privé les in Loenen(gld.)

Muziekmaken is voor mij direct verbonden met speelsheid, creativiteit en vooral plezier. Tijdens mijn lessen zullen de leerlingen uiteraard de technische vaardigheden leren die te maken hebben met het bespelen van de fagot. Daarnaast kenmerken de lessen zich door een speelse aanpak. Samen met de leerling zoek ik waar het plezier in de muziek voor die individuele leerling zit en welke benadering het meest passend is.

Waar haal je een fagot vandaan?

Ik raad aan om in eerste instantie een fagot te huren; Jonge kinderen kunnen beginnen op een fagot voor kleine handen of een kinderfagot. Als blijkt dat de passie voor de fagot blijft, kan overwogen worden een ( tweedehands) fagot aan te schaffen. Bij aanmelding voor fagotles zal ik adressen doorgeven waar een fagot gehuurd kan worden. Volg je lessen via Markant dan is het mogelijk een half jaar de fagot van Markant in bruikleen te hebben (indien hij beschikbaar is). Kinderen kunnen beginnen vanaf een jaar of 9.

Rieten

Tegenwoordig zijn er bij diverse bedrijven goede rieten te koop voor beginnende fagottisten. Kinderen zullen moeten leren voorzichtig met deze rieten om te gaan; dan kunnen ze er een aantal maanden mee doen.

Methode

Ik maak in principe gebruik van verschillende methodes afhankelijk van de leerling. Daarnaast zoek ik zoveel mogelijk duetten of spelen we samen met de harp. Voor kinderen schreef ik een muziekverhaal waarmee zij op speelse wijze basistechnieken oefenen.

“Kra de kraai”

Waar?

De lessen vinden plaats in Loenen (gld) of, bij voldoende leerlingen, op Gigant in Apeldoorn. De lestijden zijn in overleg.

Als leerlingen bij Gigant les hebben kunnen zij na twee jaar gebruik maken van de fasciliteiten van ensembles en samenspeelgroepen.

Kosten?

De kosten bedragen €30,- per uur. Kinderen raad ik aan te beginnen met een half uur les per week. Volwassenen kunnen ook op afspraak minder regelmatig lessen van 1 uur volgen. Je krijgt een strippenkaart voor 10 lessen van een half uur of 5 lessen van een uur. De kosten van fagotlessen bij Gigant zullen iets hoger uitvallen ivm extra kosten die gemaakt moeten worden.


 
%d bloggers liken dit: