f. fagot

20190811_175106mok

Hannah had 5 jaar les bij Johan Steinmann, docent aan het Haags Conservatorium. Zij was daar ook korte tijd fagotstudent. Haar andere leermeesters: Frans Baan, Ronald Karten en Mette Laugs. Na een aantal jaren pauze, heeft zij de fagot weer opgepakt en bereikt zij haar oude niveau, aangevuld met haar levenservaring. In 2014 is zij gestart als contractstudent op het Prins Claus conservatorium in Groningen bij Mette Laugs en speelt daar ook mee in het conservatorium orkest. In 2019 behaalde zij met groot succes haar certificaat. Tevens volgde zij een aantal masterclasses bij o.a. Gustavo Nunez, Stefano Canuti en Bram van Sambeek, Kristian Ole Dahl e.a.. Hannah is beschikbaar voor ensembles en projecten op (semi) professioneel niveau. Daarnaast geeft zij fagotles  en is zij als zelfstandig fagotdocente verbonden aan Gigant, muziekschool in Apeldoorn.

Hannah houdt ervan om vernieuwende stukken te spelen, vooral in combinatie met andere kunstdisciplines.

Sinds Januari 2017 is zij de eerste fagottiste van het Hineni Symfonie orkest

Orkesten waar zij recent in meespeelde:

* Noordpoolorkest, op het North Sea Jazz festival 2019

* Bach cantate diensten in Kampen

* Continuo Rotterdam, fagot 1, Candide-Bersnstein, West-side story-Bernstein en divers operarepertoire

* Haags Matrozen koor/Residentie Bach ensemble, fagot 1,  diverse stukken

* Invallen voor de eerste fagot bij diverse amateurgezelschappen met o.a. de volgende werken: Requiem-Verdi, Carmina Burana-Orff, Symfonie 104-Haydn, Symf. 5 -Tsjaikovski.

examen 10

Haar afsluitend examen fagot op het Prins Claus conservatorium werd zéér goed ontvangen. De commissie was lovend en vond het “een goed verkoopbaar product”. Men sprak de hoop uit dat meer muziekstudenten op een vernieuwende manier hun examen zouden doen. Zij beloonden dit examen dan ook met een 8,5.

Tijdens het Ghent bassoonfestival 2014 volgde zij een masterclass bij Stefano Canuti. “It doesnot matter  ghentif you play in the London, Amsterdam, Berliner bla bla orchestra, this is what it is about, look…..!” en hij liet zijn arm met kippenvel zien. Hij eindigde de les met: “Thank you for your energy!”

 

Op het fagotconcours 2013 won zij de prijs voor het mooiste programma. Naast wat goede technische tips en verbeterpuntjes, was dit het jury commentaar:

Ronald Karten: “Zeer fantasievol ook qua programmering. Aria was verzorgd en fantasierijk en vol overgave en zeer vrij. “aria

Mieke van Dael: “Bravo!, mooi verzorgd programma, leuke goede presentatie . Aria met veel fantasie gespeeld. Paganini: Heel erg leuk om naar te luisteren! ”

Jonas Coomans: “Bedankt Hannah, een super leuk concert. echt super! Je vrije interpretatie vind ik heerlijk. Leuk contact met het publiek. Bravo!”

Meer over de Aria van Ruud van Eeten: aria


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: