h. workshops onderwijs/opvoeding

 Hannah en Michael zijn al ruim 17 jaar bezig met het vormgeven van vernieuwend onderwijs. Vanaf 2000 in de vorm van Aventurijn. Een kleine particuliere school waar kinderen kunnen leren van het leven. Een school waar de lichtjes in de ogen van de kinderen nog schitteren. (voor meer informatie over Aventurijn: http://www.aventurijn.org) Hannah heeft zich in deze jaren bezig gehouden met de praktische en didactische vormgeving van het onderwijs, terwijl Michael zich verdiepte in de meer juridische kanten. Workshops en Lezingen kunnen thema’s behandelen die alle facetten bestrijken. Kenmerkend van de workshops van Hannah is dat zij haar verhaal ondersteunt met harpspel, spelletjes, oefeningen en dia’s.

 

Daarnaast is er altijd veel ruimte voor vragen van de deelnemers en kan ook tijdens de workshop het onderwerp aangepast worden aan de behoefte van de groep. Een workshop is minimaal een uur, maar kan ook een hele dag beslaan. De workshops kunnen in overleg met de client worden samengesteld.  U kunt ook kiezen uit een van de volgende thema’s. Voor iedere workshop geldt dat in principe altijd even kort wordt uitgelegd hoe Aventurijn werkt zodat de deelnemers begrijpen vanuit welke principes er gewerkt wordt:

1.Algemene lezing/workshop door Hannah de Vos-Beckers

Hannah vertelt over Aventurijn en het onderwijsconcept dat zij met deze school heeft neergezet. Tijdens de workshop laat zij dia’s zien en doet enkele oefeningen/spelletjes om e.a. duidelijk te maken.

2. Workshop spelend communiceren door Hannah de Vos-Beckers   

Wij als volwassenen zijn snel geneigd kinderen te bombarderen met woorden. Vaak gaan die het ene oor in en het andere weer uit. Denk maar aan de lange preken die soms over kinderen worden uitgestrooid als zij iets hebben gedaan dat niet door de beugel kan.  Communiceren kan ook op een speelse manier waardoor de boodschap ook anders binnenkomt. In deze workshop wordt aan de hand van voorbeelden en oefeningen over deze manier van communiceren gesproken.

3. Zelfwaardering in het onderwijs door Hannah de Vos-Beckerspict86511

Tijdens deze workshop wordt ingegaan op het belang van een goed gevoel van eigenwaarde bij het leren. Hoe creeer je een omgeving waar kinderen een gevoel van eigenwaarde kunnen ontwikkelen? Een workshop doorspekt met spelletjes en oefeningen.

4. Spiritualiteit in het onderwijs

Spiritualiteit is zo’n woord dat vaak gebruikt wordt, maar wat is spiritualiteit en hoe geef je dat vorm op een school? Hebben de kinderen van tegenwoordig andere behoeften dan vroeger op dit gebied? Zijn het allemaal “nieuwetijds”kinderen? Moet je mediteren in de klas? Wat is de rol van de leerkracht?

Deze vragen en nog veel meer passeren de revue tijdens de workshop over spiritualiteit. Maarrrrr……. we houden de beentjes wel op de grond.

Tarieven (exclusief reiskosten en eventueel overnachtingskosten) in overleg

Op verzoek  kunnen de workshops gegeven worden op Aventurijn

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: